Waarom ik deze week een goede reden heb om geen blog te schrijven

‘Kom op mam, Max start over vijfenvijftig minuten!’ Ze schreeuwt het bijna.
De auto voor me rijdt honderd, terwijl je op dit stuk honderddertig mag. Ik kleef bumper en flits iedereen van de weg.  Mijn ruitenwissers vechten verbeten tegen het waas van water, terwijl ik voor de zoveelste keer onze aankomsttijd bereken. In milliseconden.

Met deze regels begin ik vandaag een nieuwe blog, terwijl de haast door mijn hoofd giert. Over een week heb ik een tentamen, het op een na laatste van mijn studie. En zoals altijd heb ik het meeste werk in deze laatste week gepropt.

En ga dan maar eens op je gemak een leuk stukje zitten schrijven.

Dus ben ik lief voor mezelf. De komende week is voor mijn studie. En voor de drie uurtjes per dag dat ik aan mijn boek werk. Verder niks. Geen sociale afspraken, geen blog.

Het is hopeloos. De navigatie blijft zeggen dat we elf minuten te laat aankomen. We gaan de start missen en ik heb 1600 kilometer geracet. De laatste tien kilometer slaat de berusting toe en haal ik mijn voet van het gas. Het is zoals het is.

Het huis gaat vervuilen, de hond zal het zonder lange wandelingen moeten doen, eten gaan we halen of warmen we op, de strijk blijft liggen, de administratie wacht maar even.

Als we bij de flat van mijn zoon aankomen staat hij al beneden bij de deur. De hond springt uit de achterbak en wurmt zich tussen zijn benen, om maar zo dicht mogelijk bij hem te zijn. Ik volg zijn brede glimlach naar boven en hoor de uitroep van zijn zus achter me. Ze heeft patat en frikadellen en een gelukkig hoofd. We overspoelen het studentenhuis en uit hoeken en kamers worden hoofden gestoken en gedag gezegd. De race staat aan.
‘Max ligt ver voorop, hij kan de race zonder haasten uitrijden!’ verslaat mijn dochter.
Ik kijk naar mijn drie kinderen in plaats van naar de televisie, en geniet van de friet met mayonaise.

Die blog komt volgende week wel weer.

 

IMG_0502

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s