Naaktsnuffelen

Texel – dag 3. Vandaag een heerlijke wandeling langs het strand gemaakt met de hond. Halverwege besefte ik me dat ik al een kwartier weg was van de bewoonde wereld. Geen mens in zicht. Met aan de ene kant de duinen en aan de andere kant de zee. Daar kreeg ik het toch een beetje benauwd van. Van die gedachte.

En gelukkig, na een tijdje kwam ik toch een wandelaar tegen. Een man. Helemaal naakt. Nu ben ik echt wel van de ruimdenkende hoor. Iedereen moet het echt zelf weten of-ie wel of niet z’n slurfje los laat in de Slurftervallei. En toch was het vandaag een beetje anders. Het was namelijk zo’n temperatuur dat een lange broek geen overbodige luxe was. Deze man vond een onderbroek al een overbodige luxe. Dat maakte het wat opvallender.

Afijn, ik had dus een mens in zicht. Op zich prettig, in een door God en iedereen verlaten gebied. Wat op zich wel weer ónprettig was, was dat mijn hond Mikki hem ook in de smiezen had. En waar ik beleefd heel erg de andere kant op keek, stond Mikki heel erg naar deze enorm naakt geschapen man te staren. En besloot, zonder met mij te overleggen, tergende langzaam richting naakte man te lopen.

Het zweet brak mij uit. Mijn hond houdt namelijk van alle mensen, groot en klein. En ze heeft de gewoonte om, als ze vóór iemand staat, vriendelijk de neus ietwat op te tillen en licht te snuffelen. Ik vond dat geen smakelijk idee. Zelfs wat onfris.

Tot mijn immense opluchting zag ik echter, toen ik weer durfde te kijken, dat Mikki op weg was naar een hond achter de man-zonder-broek. Daar aangekomen verdween haar neus ook op een plek die ik zelf niet verkozen zou hebben. En toch had ik daar in dit geval minder moeite mee. Morgen ga ik bij het surfstrand wandelen. Daar schijnen ze enorm grote zwembroeken te dragen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s